Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

Привласнив нерухомість померлих людей на 1 млн гривень – чернігівцю повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Чернігова у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, та використанні завідомо підробленого документа (ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що 50-річний чоловік за попередньою змовою з особами, які мали інформацією про смерть одиноких громадян, заволодів шахрайським шляхом об’єктами нерухомості, власники яких померли і не залишили по собі спадкоємців. Відумерла спадщина підлягала передачі у власність громади, втім підозрюваний, використовуючи підроблені правовстановлюючі документи,  оформив чуже майно на своє ім’я.

Протягом року у власність зловмисника перейшло дві квартири в місті Чернігові, які він невдовзі продав.

У результаті вказаних дій підозрюваний завдав громаді міста Чернігова матеріальні збитки на суму майже 1 млн грн.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 89