Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2022

Обстріл житлового будинку у Чернігові. Командиру танкового батальйону та оператору - навіднику ЗС РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру командиру танкового батальйону та оператору-навіднику військової частини 41659 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії збройних сил Російської Федерації у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, танковий батальйон ЗС РФ вторгся на територію Чернігівської області з метою збройного захоплення Чернігівського аеропорту та окупації області. В ході нападу командир батальйону надав незаконний наказ оператору-навіднику обстріляти осколково-фугасними снарядами калібру 125 мм житловий багатоповерховий будинок у місті Чернігові, який не був військовою ціллю і не використовувався для військових потреб. В результаті обстрілу було повністю зруйновано окремі житлові приміщення будинку.
 
Завдяки злагодженим діям Збройних Сил України ворожий танк знищено, а підозрюваних взято в полон.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області. Встановлюється причетність військових до вчинення інших злочинів.
 

кількість переглядів: 601