Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2013

В прокуратурі області обговорено стан додержання законодавства про державну та комунальну власність

Під головуванням прокурора Чернігівської області Максима Говорухи відбулося розширене засідання колегії прокуратури області, на якому обговорено питання про стан додержання законодавства про державну та комунальну власність та прокурорського нагляду з цих питань.
«Генеральним прокурором України Віктором Павловичем Пшонкою одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури визначено забезпечення нагляду за додержанням законодавства про державну та комунальну власність. Ефективне управління об’єктами державної та комунальної власності позитивно впливає на розвиток економіки, сприяє якісному виконанню державою своїх функцій. Стан законності у  згаданій сфері залежить передусім від прийнятих депутатами, як представниками територіальної громади області, правомірних рішень щодо розпорядження майном спільної власності. У цьому аспекті звертаю увагу на необхідність більш виваженого підходу та врахування інтересів громади області при вирішенні питань щодо відчуження об'єктів комунальної власності та наповнення, у зв'язку з цим,  місцевого бюджету», —  зазначив у вступному слові прокурор області.
Органами прокуратури області за результатами проведених перевірок у вказаній сфері розпочато 6 кримінальних проваджень, внесено 51 подання. За документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 11 посадових осіб, у т.ч. 3 – органу контролю. Відшкодовано 365 тис. грн., з яких до бюджету 168 тис. грн. До суду заявлено 49 позовів про стягнення понад 3 млн. грн.
Зокрема установлено факт вибуття із державної власності майнового комплексу бази відпочинку на території Козелецького району одного з державних підприємств. Прокурорською перевіркою встановлено, що базу, розташовану на ділянці площею понад 4 га, реалізовано приватній структурі усього  за 59 тис. грн. Прокуратурою Козелецького району розпочато кримінальне провадження за фактом незаконної реалізації державного майна, за ознаками ч. 1 ст. 365 КК України.
За підсумками засідання колегії  прийняті конкретні заходи щодо спільних дій, скерованих на забезпечення неухильного додержання законів у сфері власності.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2057