Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2014

Прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко: «Суспільство вимагає безкомпромісної боротьби з корупцією»

   
Про активізацію боротьби з корупцією та шляхи протидії її проявам йшлося на розширеній оперативній нараді при прокурорі області. В нараді взяли участь голова Чернігівської обласної державної адміністрації та керівники правоохоронних відомств.
Як зазначив прокурор області Володимир Стеценко, сьогодні одним з головних пріоритетів у діяльності правоохоронців має стати вжиття максимальних заходів до очищення суспільства від корупції.
Незважаючи на певні зрушення упродовж минулого та перших місяців поточного року у сфері протидії корупції, зокрема протягом минулого року направлено до суду обвинувальні акти у 34 провадженнях стосовно осіб, які вчинили корупційні злочини, що у півтора рази більше ніж у 2012 році (22 кримінальні справи),  боротьба з корупцією області не була достатньо ефективною. Наприклад, поточного року до кримінальної відповідальності не притягнуто жодного державного службовця 3 категорії (у 2013 р. — 1) та жодної посадової особи місцевого самоврядування цієї категорії. У переважній більшості закінчених кримінальним розслідуванням кримінальних проваджень до відповідальності притягнуто осіб, які отримали неправомірну вигоду у розмірі не більше 3-5 тис грн.
Разом з тим в Україні в останні роки сформувалася справжня корумпована система на всіх рівнях влади, особливо на вищих її щабелях, що зрештою і викликало народний супротив.
Учасники наради прийняли рішення про необхідність змін підходів до своєї роботи і безумовного руйнування злочинних схем.  Реалізація цього завдання в першу чергу вимагає кадрових змін та підвищення вимог до ефективності роботи правоохоронних органів у боротьбі з корупцією.
В ході наради було визначено першочергові спільні заходи щодо посилення боротьби із злочинністю в органах влади та очищення суспільства від проявів корупції.
 
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 6869