Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2016

Боротьба з проявами корупції – пріоритетний напрям роботи органів прокуратури Чернігівщини

Органами прокуратури області в межах повноважень, визначених Конституцією України, Законами України «Про прокуратуру», «Про запобігання корупції», вжито заходів щодо покращення прокурорсько-слідчої діяльності, зміцнення законності в частині боротьби з корупційними проявами в регіоні.
Так, упродовж 2015 року прокурорами до суду скеровано 35 обвинувальних актів стосовно 38 осіб у кримінальних провадженнях щодо корупційних злочинів, у тому числі: 22 – за фактами отримання неправомірної вигоди та 10 – привласнення або розтрати службовими особами майна.
Викрито злочинну діяльність 7 державних службовців, 2 посадових осіб місцевого самоврядування, 6 працівників органів внутрішніх справ, 6 посадових та службових осіб інших органів державної влади, 7 посадових осіб юридичних осіб публічного права, а також працівника державної служби з надзвичайних ситуацій та працівника прикордонної служби.
Судами в минулому році ухвалено 18 обвинувальних вироків та 2 осіб засуджено до позбавлення волі, 2 осіб – до обмеження волі, 8 особам призначено покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком та 5 осіб засуджено до штрафу.
Сума завданих кримінальними корупційними правопорушеннями збитків становить 276, 4 тис грн, з яких 248, 2 тис грн відшкодовано.
Упродовж зазначеного періоду спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції виявлено та скеровано до суду 42 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, з яких: 26 протоколів складено органами прокуратури, 9 – службою безпеки та 7 – органами внутрішніх справ.
За результатами розгляду протоколів судами до відповідальності у виді штрафу притягнуто 39 осіб: 2 державних службовців, 7 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад, 10 посадових осіб місцевого самоврядування, 3 працівників кримінально-виконавчої служби та 5 осіб, які виконують організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські обов’язки.
Діяльність прокуратури області у сфері запобігання корупції перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.
Робота за вказаним напрямом триває.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень, запитів, зв’язків
з громадськістю та засобами масової інформації
прокуратури області

кількість переглядів: 2308