Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2016

Організація діяльності щодо захисту прав і свобод дітей є важливим напрямом діяльності органів прокуратури

Органами прокураури області з початку року до суду пред`явлено 29 позовів  щодо захисту прав дітей на суму майже 700 тис грн, з яких розглянуто та задоволено 19 на суму 311 тис грн, добровільно відшкодовано до бюджетів 214 тис грн.

Значну увагу приділено захисту соціальних, житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
В інтересах 7 дітей цієї категорії до суду направлено позови про накладення заборони на відчуження батьками, яких позбавлено батьківських прав, житла, де діти проживали до надання статусу, а також про визнання права власності на будинки та земельні паї в порядку спадкування в разі смерті батьків. Загальна вартість спадкового майна, яке тривалий час опікунами та піклувальниками дітей не переоформлено за підопічними, становить понад   300 тис грн.

Також у суді відстоюються інтереси випускників з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування на отримання одноразової грошової допомоги після закінчення навчального закладу.

Наразі в їх інтересах подано 12 позовів на суму майже 100 тис грн. На даний час судами області задоволена половина таких позовів та чотирьом дітям згідно з рішенням суду ці кошти виплачено.

Всього з початку року ювенальними прокурорами забезпечено участь у 83 цивільних справах з питань захисту прав дітей.

Крім того, прокурорами виявлено порушення при використанні бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт закладів освіти.

Відомості за вказаними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, триває слідство.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1877