Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2017

На захист інтересів держави у сфері охорони дитинства прокурорами Чернігівщини з почату року до суду пред’явлено 25 позовів на суму 3,1 млн грн

Реалізуючи представницькі повноваження на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства, органами прокуратури Чернігівської області з почату року до суду пред’явлено 25 позовів на суму 3,1 млн грн, з яких задоволено 14 на 273 тис грн та добровільно відшкодовано за закритими справами 2,9 млн грн. Розпочато 4 кримінальні провадження.
На виконання рішень судів повернуто приміщення двом позашкільним навчальним закладам загальною площею 136 м2, поновлено права 90 дітей.
За результатами представницької діяльності розірвано незаконні договори з приватними підприємцями про спільне ведення сільськогосподарського виробництва на землях аграрних ліцеїв. Ділянки загальною площею 179 га та вартістю понад 2,8 млн грн повернуто навчальним закладам.
Пред’явлено до суду 10 позовів про визнання протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування та зобов’язання їх забезпечити належний облік, інвентаризацію та паспортизацію майже 50 спортивних або ігрових дитячих майданчиків загального користування вартістю понад  800 тис грн.
Наразі судами задоволено 6 позовів про приведення у відповідність до вимог законодавства функціонування 17 дитячих майданчиків вартістю 650 тис грн.
Виявлено факти надання приміщень закладів освіти комунальної та державної форм власності у користування суб’єктам господарювання, які не мають ліцензії на надання освітніх послуг, для здійснення діяльності, не пов’язаної з освітнім та науковим процесом.
На усунення виявлених порушень при використанні приміщень навчальних закладів, насамперед, при передачі їх в оренду пред’явлено  8 позовів на суму 349 тис грн, у т.ч. про повернення комунального майна загальною площею 423 м2.
Як приклад, в одній із шкіл м. Чернігова два суб’єкти господарювання  без належного оформлення договорів оренди надавали послуги з обслуговування систем безпеки та охорони об’єктів.
За фактом незаконного використання приміщень навчального закладу розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість), досудове розслідування у якому триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1451