Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2018

За вбивство малолітньої дитини до психічно хворої матері судом застосовано примусові заходи медичного характеру

У липні 2017 року до Срібнянської центральної районної лікарні доставлено тіло 4-річної дитини, яке було виявлено за місцем її проживання.  Як з’ясовано, дівчинка мешкала спільно із матір’ю, яка мала періодичні психічні розлади.
Згідно лікарського свідоцтва про смерть причиною смерті малолітньої стала механічна асфіксія внаслідок закривання отворів носа та рота.
Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої дитини). Матері померлої малолітньої у серпні минулого року повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України та направлено для проведення судово-психіатричної експертизи до Київського міського Центру судово-психіатричної експертизи з метою встановлення стану осудності підозрюваної.
Згідно висновку судово-психіатричної експертизи матір малолітньої дитини за своїм психічним станом не могла на момент вчинення діяння та не може на даний час усвідомлювати свої дії та керувати ними.
За результатами досудового розслідування 28.09.2017 прокуратурою до суду для розгляду направлено клопотання про застосування до вказаної громадянки примусових заходів медичного характеру.
Ухвалою колегії суддів Чернігівського районного суду від 23.02.2018  до матері померлої дитини застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1855