Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2018

Увага конкурс для студентів!

Оголошено конкурс студентських робіт, темами яких є питання покращення роботи прокурора у взаємодії із суспільством
Генеральною прокуратурою України в умовах реформування органів прокуратури постійно вживаються заходи, спрямовані на підвищення авторитету та відновлення довіри громадян до відомства.
У жовтні 2017 Генеральний прокурор України Юрій Луценко та    Міністр освіти і науки України Ліля Гриневич підписали спільний наказ «Про співпрацю та комунікацію між відомствами», який передбачає оголошення серед студентів щорічних конкурсів творчих та наукових робіт на теми прокурорсько-слідчої діяльності, з метою подальшого запровадження дієвого механізму спільної просвітницької діяльності, розвитку правосвідомості молоді, установлення верховенства права й законності в державі.
В поточному році серед студентів, які навчаються у навчальних закладах вищої освіти за спеціальністю 081 «Право» розпочато Другий щорічний конкурс творчих та/або наукових робіт з прокурорсько-слідчої діяльності на тему:
«10 КРОКІВ ПРОКУРОРА ДО ПОДОЛАННЯ КОРУПЦІЇ»
Творчі та наукові роботи із визначеної теми необхідно надсилати на електронну адресу прокуратури області [email protected],     телефон для контактів: 77-49-14.
В супровідному листі до роботи необхідно зазначати прізвище, ім’я, по батькові, вищий навчальний заклад, у якому навчається учасник, курс  та спеціальність, а також засоби зв’язку – телефон, електронна адреса та    адреса місця проживання.
Термін прийому робіт:  до 17 жовтня 2018 року.
Основними вимогами визначаються подача самостійно підготовлених робіт, які раніше не оприлюднювалися, та їх виконання українською мовою.
Роботи мають бути виконані у форматі:
-   доповіді (загальний обсяг не повинен перевищувати 2 друковані сторінки формату А4, шрифт Times New Roman, 14 кегль, інтервал 1,5);
-    презентації Power Point загальним обсягом до 12 слайдів;
-   інтерактивної презентації (наприклад, судове засідання за участю прокурора, взаємодія із засобами масової інформації під час участі у телепередачі, інтерв’ю у прокурора, опитування громадян тощо) із текстовим супроводженням для подальшої публікації у щомісячному відомчому виданні «Вісник прокуратури»;
-    реклами (ролик, буклет, брошура тощо) із текстовим супроводженням.
Основним критерієм оцінювання робіт є:
-  актуальність та новизна – 30 балів;
-  креативність і доступність поданої інформації – 30 балів;
- можливість використання результатів роботи у практичній діяльності прокурора – 40 балів;
-  максимальна кількість – 100 балів.
З метою оцінки робіт студентів на базі регіональної прокуратури буде створено комісію, до складу якої увійдуть прокурори, представники управління освіти і науки обласної державної адміністрації та викладачі вищих навчальних закладів освіти області.
Комісія за наслідками вивчення визначить 3 кращі роботи та направить   їх до Генеральної прокуратури України, де буде проведено фінал конкурсу з визначенням 3 найкращих в Україні.
Ці напрацювання опублікуються у щомісячному відомчому виданні «Вісник прокуратури», а з їхніми авторами зустрінеться керівництво Генеральної прокуратури України.
 
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 3128