Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2020

Прокуратура повідомила про підозру у заволодінні майже півмільйона гривень бюджетних коштів, виділених для будівництва лікарні на Чернігівщині

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області поліцією повідомлено про підозру двом особам, дії яких призвели до заволодіння бюджетними коштами у розмірі майже півмільйона гривень.
За даними слідства, у листопаді 2015 року між підрядною організацією та відповідним управлінням облдержадміністрації укладено договір про будівництво дільничої лікарні. Вивченням стану фактичного виконання будівельних робіт встановлено невідповідність їх обсягів та вартості даним, задекларованим в актах виконаних робіт та довідках про їх вартість.
Як наслідок, керівнику суб’єкта господарювання інкриміновано службове підроблення та заволодіння бюджетними коштами (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України), інженеру з технічного нагляду, який здійснював роботи згідно з цивільно-правовим договором, – підроблення документа та пособництво у заволодінні бюджетними коштами (ч. 2 ст. 358, ч. 5 ст. 27, ч. 4         ст. 191 КК України).
Досудове розслідування за вказаним фактом триває, проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2697