Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

Оголошення про проведення конкурсу на зайняття посади головного спеціаліста відділу кадрової роботи та державної служби Чернігівської обласної прокуратури

Чернігівська обласна прокуратура Чернігівської області, що знаходиться за адресою: вул. Князя Чорного, 9, м. Чернігів, оголошує конкурс на зайняття посади головного спеціаліста відділу кадрової роботи та державної служби Чернігівської обласної прокуратури
Вимоги до кандидата:
Головний спеціаліст відділу кадрової роботи та державної служби Чернігівської обласної прокуратури
Вимоги до рівня професійної компетентності:
Вища за освітнім ступенем не нижче молодший бакалавр або бакалавр (спеціальність: «Право» або «Правознавство»).
Володіння державною мовою:
вільне володіння державною мовою.
Досягнення результатів:
здатність до чіткого бачення результату діяльності; вміння фокусувати зусилля для досягнення результату діяльності; вміння запобігати та ефективно долати перешкоди.
Відповідальність:
усвідомлення важливості якісного виконання своїх посадових обов`язків з дотриманням строків та встановлених процедур; усвідомлення рівня відповідальності під час підготовки і прийняття рішень, готовність нести відповідальність за можливі наслідки реалізації таких рішень; здатність брати на себе зобов`язання, чітко їх дотримуватись і виконувати.
Цифрова грамотність:
вміння використовувати комп’ютерні пристрої, базове офісне (Word, Exel) та спеціалізоване програмне забезпечення для ефективного виконання своїх посадових обов’язків; вміння використовувати сервіси інтернету для ефективного пошуку потрібної інформації, вміння перевіряти надійність джерел і достовірність даних та інформації у цифровому середовищі; здатність працювати з документами в різних цифрових форматах, зберігати, накопичувати, впорядковувати їх; здатність уникати небезпек у цифровому середовищі, захищати особисті та конфіденційні дані; вміння використовувати електронні реєстри, системи електронного документообігу; вміти користуватись кваліфікованим електронним підписом (КЕП); здатність використовувати відкриті цифрові ресурси для власного професійного розвитку.
Аналітичні здібності:
здатність до логічного мислення, узагальнення, конкретизації, розкладання складних питань на складові, виділяти головне із другорядного, виявляти закономірності; вміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки; вміння аналізувати інформацію та робити висновки, критично оцінювати ситуацію, прогнозувати та робити власні умовиводи.
Професійні знання:
Знання:
Закону України «Про прокуратуру»;
Кодексу законів про працю України;
Закону України «Про очищення влади»;
Закону України «Про захист персональних даних»;
Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 563;
Порядку проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального та особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 № 171;
Постанови Кабінету Міністрів України «Питання присвоєння рангів державних службовців та співвідношення між рангами державних службовців і рангами посадових осіб місцевого самоврядування, військовими званнями, дипломатичними рангами та іншими спеціальними званнями від 20.04.2016 № 306;
Тимчасової інструкції з діловодства в органах прокуратури України, затвердженої наказом Генеральної прокуратури України від 12.02.2019 № 27;
Інструкції з обліку кадрів в органах прокуратури України, затвердженої наказом Генерального прокурора України від 02.02.2017 № 27;
Інструкції щодо заповнення форми звітності «Звіт про кількісний та якісний склад державних службовців», затвердженої наказом Національного агентства України з питань державної служби від 10.03.2021 № 45-21.
Для участі у конкурсі через Єдиний портал вакансій державної служби (https://career.gov.ua) подаються документи:
1) заява про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади за формою згідно з додатком 2 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2016 № 246 (далі - Порядок);
2) резюме за формою згідно з додатком 2-1 Порядку, в якому обов’язково зазначається така інформація:
прізвище, ім’я, по батькові кандидата;
реквізити документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
підтвердження наявності відповідного ступеня вищої освіти;
підтвердження рівня вільного володіння державною мовою;
відомості про стаж роботи, стаж державної служби (за наявності), досвід роботи на відповідних посадах у відповідній сфері, визначеній в умовах конкурсу, та на керівних посадах (за наявності відповідних вимог);
3) заява, в якій кандидат повідомляє, що до нього не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”, та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно нього відповідно до зазначеного Закону.
Подача додатків до заяви не є обов’язковою.
Додаткові (необов’язкові) документи:
Заява щодо забезпечення розумним пристосуванням за формою згідно з додатком 3 до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.
До посадових обов’язків входить:
1.    Бере участь у підготовці проєктів внутрішніх документів, що стосуються питань управління персоналом, трудових відносин та державної служби.
2.    Виконує вимоги законодавства, що регламентує вступ на державну службу, її проходження та припинення. Здійснює підготовку матеріалів з питань призначення, переведення, просування по службі, звільнення, присвоєння рангів державним службовцям обласної прокуратури, встановлення надбавок до посадових окладів тощо.
3.    Забезпечує проведення конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби обласної прокуратури.
4.    Здійснює підготовку матеріалів для проведення спеціальної перевірки, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», щодо осіб, які претендують на зайняття вакантних посад державної служби в обласній прокуратурі.
5.    Організовує здійснення перевірки відповідно до Закону України «Про очищення влади» стосовно посадових осіб органів обласної прокуратури.
6.    Забезпечує ведення, облік, збереження особових справ та трудових книжок державних службовців обласної прокуратури.
7.    У взаємодії з іншими самостійними структурними підрозділами відповідає за проведення роботи з усіх видів підвищення кваліфікації працівників, складає графіки підвищення кваліфікації працівників, контролює їх виконання. Здійснює контроль за організацією самостійного навчання, проведення навчально-виховних заходів з прокурорами та державними службовцями обласної прокуратури.
8.    Здійснює підготовку матеріалів з питань призначення, переведення, звільнення працівників, які виконують функції з обслуговування, та робітників обласної прокуратури.
9.    Опрацьовує пропозиції та здійснює підготовку матеріалів з питань заохочення працівників, у тому числі нагородження державними нагородами, відомчими відзнаками прокуратури.
10.    Забезпечує своєчасне обчислення стажу за вислуги років прокурорам, державним службовцям та працівникам, які виконують функції з обслуговування, здійснює підготовку до проведення засідань комісії з цих питань, ведення протоколів засідання комісії.
11.    Веде облік вакантних та тимчасово вакантних посад державної служби та інших категорій працівників обласної прокуратури.
12.    Здійснює підготовку звітності з питань державної служби.
13.    Надає консультативну допомогу учасникам оцінювання результатів службової діяльності державних службовців та бере участь в організації процесу оцінювання.
14.    Бере участь у складанні індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності державних службовців обласної прокуратури.
15.    Здійснює підготовку заперечень та інших документів у зв’язку з розглядом судами позовів про поновлення на публічній службі, зарахування трудового стажу, з питань пенсійного забезпечення працівників обласної прокуратури та окружних прокуратур. Веде облік таких позовів, а також працівників органів прокуратури, поновлених судами на роботі. Взаємодіє з відповідним підрозділом обласної прокуратури при вирішенні питань щодо виконання судових рішень про поновлення на публічній службі в обласній та окружних прокуратурах.
Умови оплати праці:
посадовий оклад – 5500 грн., надбавки та доплати, премії та компенсації відповідно до статті 52 Закону України «Про державну службу»;
надбавки до посадового окладу за ранг державного службовця відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 року № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» (зі змінами)
Дата і час початку проведення тестування кандидатів:
Тестування ‒ 25 травня 2021 року о 10 год. 00 хв.
Місце або спосіб проведення тестування:
Чернігівська обласна прокуратура, м. Чернігів, вул. Князя Чорного, 9 (проведення тестування за фізичної присутності кандидата)
Місце або спосіб проведення співбесіди (із зазначенням електронної платформи для комунікації дистанційно:
Чернігівська обласна прокуратура
м. Чернігів, вул. Князя Чорного, 9
(проведення співбесіди за фізичної присутності кандидатів)
Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу:
Митрофанова Світлана Василівна
(0462) 77-49-51
[email protected]
кількість переглядів: 442