Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2018

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях про заподіяння смерті дитині та про злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною

20 березня 2017 року у житловому будинку в с. Мильники Ніжинського району фельдшером швидкої медичної допомоги констатовано смерть дитини 2015 року народження.
Причиною смерті стала черепно-мозкова травма, забій головного мозку, що є наслідком дії тупого предмету. На тілі дитини також виявлено численні синці на руках та тулубі.
Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).
Крім того, за фактом злісного невиконання встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки, а саме смерть, розпочато кримінальне провадження відносно матері померлої за ознаками злочину, передбаченого ст. 166 КК України.
Наразі слідство триває, встановлюються обставини вчинення кримінальних правопорушень, затримано підозрюваного у заподіянні дитині тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило її смерть.
Процесуальне керівництво здійснюється Ніжинською місцевою прокуратурою, хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1374