Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

Верховним Судом підтримано позицію прокурора щодо необґрунтованості заяви суб’єкта господарювання про перегляд судового рішення щодо повернення у державну власність цілісного майнового комплексу вартістю 10 млн грн за нововиявленими обставинами

З метою повернення цілісного майнового комплексу хлібоприймального підприємства у державну власність прокуратурою області в інтересах Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України у вересні 2016 року заявлено позов про визнання недійсним і скасування рішення виконавчого комітету Бобровицької міської ради та свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, виданого приватній структурі.
Прокурор звернувся до суду, оскільки внаслідок порушення вимог закону посадові особи міської ради за відсутності згоди Кабінету Міністрів України, а також заборони на приватизацію майна хлібоприймальних підприємств, передали цілісний майновий комплекс площею 30 тис м² вартістю 10 млн грн у власність приватному товариству.
Господарським судом області позов прокурора задоволено у повному обсязі. Вказане рішення залишено без змін і судами апеляційної та касаційної інстанцій.
На виконання рішення суду запис про право власності на цілісний майновий комплекс хлібоприймального підприємства за суб’єктом господарювання скасовано.
Водночас, незважаючи на повне підтвердження факту порушення вимог законодавства, суб’єктом господарювання вживалися заходи до перегляду рішення суду про задоволення позову.
Так, представником підприємства у листопаді 2018 року подано до суду заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.
Надавши належну оцінку викладеним у заяві доводам, за активної позиції прокурора, Господарським судом Чернігівської області у її задоволенні відмовлено.
Не погоджуючись із прийнятим рішенням, відповідачем його оскаржено спочатку в апеляційному, а потім – і в касаційному порядку до Верховного Суду, який постановою від 04.07.2019 залишив рішення судів першої та апеляційної інстанцій без змін.
Наголошуємо, що рішення Верховного Суду у даному випадку є остаточним та оскарженню не підлягає. 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
 

кількість переглядів: 1541