Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2017

Прокуратурою Чернігівської області контролюється хід розслідування кримінального провадження щодо резонансної події за участю групи підлітків

Реагуючи на повідомлення, поширені 5 квітня у мережі Інтернет щодо нанесення тілесних ушкоджень неповнолітнім дівчатам групою дівчат-підлітків, які набули значного суспільного значення та резонансу інформуємо про наступне. 
 
За фактом умисного легкого тілесного ушкодження 03.04.2017 Чернігівським  відділом поліції Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України.
 
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні забезпечено групою прокурорів Чернігівської місцевої прокуратури.
Наразі стан слідства у провадженні заслухано у керівництва прокуратури області та визначено комплекс заходів спрямованих на пошук та збір доказів задля повного і неупередженого дослідження всіх обставин справи у розумні строки. Здійснюються також інші процесуальні дії, спрямовані на встановлення усіх причетних до події осіб.
 
З урахуванням проведених першочергових слідчих дій  буде остаточно вирішено питання щодо кваліфікації дій осіб, причетних до вчинення злочину. 
 
Разом із тим, у ході слідства буде надано правову оцінку діям педагогів щодо належного забезпечення виховного процесу та батьків дітей стосовно  виконання ними  батьківських обов’язків.
 
Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Джерела:
 
 
 07.04.2017
Під процесуальним керівництвом прокуратури дії групи підлітків, причетних до резонансної події, перекваліфіковано на хуліганство, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом
 
Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури правоохоронцями проведено першочергові слідчі дії, спрямовані на пошук та збір доказів причетності осіб до вчинення резонансного кримінального правопорушення.
 
З урахуванням встановлених обставин події, кримінальне провадження за фактом заподіяння неповнолітнім тілесних ушкоджень перекваліфіковано на ч. 2 ст. 296 (хуліганські дії, що супроводжувалися особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.
 
Крім цього, до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.04.2017 та 06.04.2017 внесено відомості про хуліганські дії групи підлітків у інших епізодах.
 
На даний час здійснюються заходи, спрямовані на встановлення усіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, у тому числі щодо отримання повних і всебічних відомостей про неповнолітніх, причетних до  вказаних подій, умов їх життя й виховання у родинах та учбових закладах, у яких вони навчаються.
 
Хід слідства перебуває на контролі прокуратури Чернігівської області.



Прес-служба прокуратури Чернігівської області
 

кількість переглядів: 1620