Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2017

Інтерв"ю "Сівер-центр" щодо повернення за позовом прокурора державі 19 га землі водного фонду вартістю майже півмільйона гривень та з інших питань

Земельну ділянку з озером поблизу Слобідки Чернігівського району загальною площею понад 19 гектарів та вартістю майже в півмільйона гривень повернуто у власність держави в судовому порядку, повідомляє прокуратура області.
 
Тетяна Ліждвой, прес-секретар прокуратури області: «Підставою звернення прокуратури до суду став виявлений факт надання суб’єкту господарювання ще 2005-го року земельної ділянки з розташованим на ній водним об’єктом, переданим товариству для рибогосподарської діяльності без проведення її нормативно-грошової оцінки, що призвело до неправильних розрахунків платежів оренди».
 
Так місцевий бюджет недоотримав належних коштів. Наразі судом задоволено позов у повному обсязі, підписано акт прийому-передачі, земля повернута у державну власність.
 
Також днями суд задовольнив клопотання прокуратури області щодо обрання запобіжного заходу для майстра лісу, який нарубав деревини на суму у 1 мільйон 400 тисяч гривень. Під його безпосереднім керівництвом було незаконно вирубано 364 дерева в Бігацькому лісі – заповіднику місцевого значення, що на Менщині.
Тетяна Ліждвой, прес-секретар прокуратури області: «Ухвалою суду задоволено клопотання слідчого прокуратури області – майстру лісу обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання й відсторонення від займаної посади»

 
Також у гучній справі про поліцейського, який не вніс до протоколу наявність золотих прикрас на тілі загиблої жінки, обвинувальний висновок врешті передано до суду.
 
Джерело chodtrk.com.ua/
 

кількість переглядів: 1787