Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2022

Інтерв’ю Сергія Василини журналістам NPR. Воєнні злочини та розслідування вбивства в Новій Басані

Журналісти NPR працюють над історією про розслідування воєнних злочинів, вчинених російськими військовослужбовцями в Україні.
Сьогодні, Сергій Василина зустрівся з ними, щоб про терор, який влаштовують військові Російської Федерації, та наслідки, знали в усьому світі.
Зокрема, в інтерв’ю керівник обласної прокуратури розповів журналістам про скоєні військові злочини на Чернігівщині, особливості їх розслідування, чи достатньо ресурсів у прокуратури для проведення слідства та чим може допомогти світова спільнота.
"У період з 24.02.2022 по теперішній час внаслідок збройної агресії на території Чернігівської області загинуло 478 цивільних осіб, з них чоловіки – 334, жінки – 122, неповнолітні – 22; отримали поранення 693 цивільних.
Встановлено, що 43 особи загинули внаслідок авіаударів; 231 – внаслідок артобстрілів; 90 – внаслідок розстрілів з автоматичної зброї, у тому числі під час евакуації на автотранспортних засобах. Розпочато та розслідується 1328 кримінальних проваджень.
Наразі 31 особі повідомлено про підозру у вчиненні воєнних злочинів, з них 25 військовослужбовцям збройних сил російської федерації. Для розгляду до суду передано 4 обвинувальні акти."
Окрім того, в прокуратурі повідомили про хід розслідування умисного вбивства 28-річного жителя села Нова Басань, яким цікавилися представники ЗМІ.
Сергій Василина подякував журналістам NPR за ініціативу та зацікавленість у вирішенні проблем України. Він додав: «Для нас надзвичайно важлива та цінна Ваша підтримка. Дякуємо, що не залишаєте нас наодинці з російською агресією. Світ має бачити і чути про злочини, вчинені проти нашої держави та громадян».
                 
Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 794