Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2015

Прокуратура Чернігівської області звернулась до суду з клопотанням про відсторонення від посади Чернігівського міського голови, якому оголошено підозру у вчиненні службового злочину

   

Прокуратурою Чернігівської області проводиться досудове розслідування щодо Чернігівського міського голови, зокрема, за фактом вчинення службового злочину при перерахуванні понад 4,7 млн грн бюджетних коштів на рахунок приватного підприємства-забудовника.

Одночасно, викликає занепокоєння той факт, що досудове розслідування штучно ускладнюється та затягується окремими посадовими і службовими особами Чернігівської міської ради. Зокрема, підозрюваний систематично не з’являється на виклики слідчого та до суду для участі в розгляді клопотань про заходи забезпечення в кримінальному провадженні. Деякі свідки з числа працівників міської ради не з’являються до слідчого, у зв’язку з чим застосовувався примусовий привід. Зафіксовано й інші випадки намагань ускладнити розслідування з боку підлеглих вищевказаної службової особи.

У зв’язку з тим, що при продовженні перебування на посаді міський голова може продовжувати використовувати свій статус, зв’язки та повноваження для вжиття заходів, направлених на протидію досудовому розслідуванню, прокуратура Чернігівської області звертається до суду з клопотанням про застосування заходу забезпечення у вигляді відсторонення підозрюваного від посади.

Клопотання має розглядатися судом 25 березня.


Довідково:

Як вже повідомлялося раніше, кошти за державною програмою «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» були сплачені виконкомом Чернігівської міської ради за об’єкт, який не відповідав передбаченим законодавством вимогам за ступенем будівельної готовності (був готовий на 22% замість передбачених постановою Кабінету Міністрів України 75% і більше). У подальшому через банкрутство підприємства-забудовника дім не добудовано, державні гроші втрачено, а громадяни, які нагально потребують державного захисту, через ці незаконні оборудки залишились без житла.


 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 2772