Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2015

Прокуратура Чернігівської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Чернігівського міського голови

    

Прокуратура Чернігівської області у зв’язку з завершенням досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Чернігівського міського голови, якому інкримінується службова недбалість при перерахуванні 4,7 млн грн бюджетних коштів на закупівлю житла за державною програмою.

Правова кваліфікація вчиненого злочину, згідно обвинувального акту — ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки).

Кримінальне провадження скеровано до Деснянського районного суду м. Чернігова.

Направленню справи до суду передувало завершення досудового розслідування та, як того вимагає кримінальне процесуальне законодавство, ознайомлення з її матеріалами підозрюваного та його захисників.


Як вже повідомлялося раніше,
кошти за державною програмою «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» були сплачені виконкомом Чернігівської міської ради за об’єкт, який не відповідав передбаченим законодавством вимогам за ступенем будівельної готовності (був готовий на 22% замість передбачених постановою Кабінету Міністрів України 75% і більше). У подальшому через банкрутство підприємства-забудовника дім не добудовано, державні гроші втрачено, а громадяни, які нагально потребують державного захисту, через ці незаконні оборудки залишились без житла.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 2946