Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2017

Правоохоронцями Чернігівщини викрито групу осіб, які підозрюються у торгівлі людьми

  

Завдяки скоординованій процесуальним керівником роботі співробітниками Головного управління Національної поліції в області спільно з працівниками міжрайонного оперативно-розшукового відділу Державної прикордонної служби в рамках  кримінального провадження викрито групу осіб, які обґрунтовано підозрюються у торгівлі людьми.

Встановлено, що двоє осіб за попередньою змовою між собою, використовуючи уразливий стан двох мешканок м. Чернігова, завербували та перемістили їх до міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) з метою подальшої сексуальної експлуатації на території Республіки Кіпр.

За результатами проведення санкціонованих судом обшуків, за місцем проживання причетних до злочину осіб, правоохоронцями виявлено та вилучено предмети, які мають доказове значення у кримінальному провадженні.

На підставі ст. 208 КПК України двох осіб затримано в аеропорту безпосередньо після вчинення злочину. Ними виявилися мешканка м. Чернігова та громадянин Турецької Республіки.

Наразі вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України та обрання їм запобіжного заходу.

Довідково: за вчинене вказаним вище особам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2083