Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2017

Набрав законної сили вирок, яким посадовця за вчинення корупційного злочину засуджено до 6 років позбавлення волі

  

Апеляційним судом області змінено вирок Ніжинського міськрайонного суду, яким у грудні 2016 року засуджено колишнього голову Бобровицької райдержадміністрації до 7 років позбавлення волі за одержання ним 45 тис грн неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

З метою забезпечення кримінальної відповідальності посадовця, який вчинив корупційний злочин, прокурором суду надано комплекс належних, допустимих та беззаперечних доказів, що доводять вину обвинуваченого в повному обсязі. 

Як встановлено, колишній голова районної державної адміністрації, з використанням наданих йому владних повноважень, сприяв у виділенні місцевому мешканцю в приватну власність 0,4 га земельної ділянки сільськогосподарського призначення та видачі відповідного розпорядження про затвердження містобудівної документації, необхідної для зміни цільового призначення землі з метою розміщення на ній автомобільної заправної газової станції.

За рішенням апеляційного суду посадовцю призначено покарання у виді  6 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з державною службою на строк 2 роки з конфіскацією всього майна, що є його власністю, з позбавленням 5 рангу 3 категорії державного службовця.

Вирок набрав законної сили. 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1851