Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2017

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та засудив двох правоохоронців за вчинення корупційного злочину до реальної міри покарання

  

Колегією суддів апеляційного суду Чернігівської області залишено без змін вирок Деснянського районного суду, яким у червні 2017 року двох працівників поліції визнано винуватими у  одержанні  неправомірної вигоди та пособництві в цьому (ч. 3 ст. 368 КК України, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368  КК України).

Незважаючи на невизнання обвинуваченими своєї вини у вчиненні інкримінованих корупційних злочинів, у судовому засіданні прокурором доведено, що старший слідчий одного з територіальних відділів поліції за пособництва іншого працівника поліції вимагав та отримав у мешканця обласного центру 7,5 тис грн неправомірної вигоди за прийняття рішення про закриття кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яке перебувало у нього в провадженні. 

Вироком суду колишнього слідчого засуджено до 5 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права на 2 роки обіймати посади в правоохоронних органах, з конфіскацією майна, іншого правоохоронця – за пособництво в одержанні неправомірної вигоди засуджено до 5 років  позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах терміном на 1 рік, з конфіскацією майна.

Під час розгляду справи прокурор переконав колегію суддів про безпідставність доводів, викладених у апеляційних скаргах обвинувачених, дотримання під час слідства вимог кримінального процесуального закону та призначення, зважаючи на підвищену ступінь суспільної небезпеки вчинених корупційних злочинів, справедливого покарання.

Апеляційний суд погодився з позицією прокурора про обґрунтованість вироку суду першої інстанції та ухвалив рішення про залишення скарг обвинувачених без задоволення, а призначене покарання – без змін.

Вирок суду  набрав законної сили. 



Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1594