Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2018

Суд підтримав позицію прокуратури та припинив неправомірну оренду приміщення навчального закладу

  

Господарський суд Чернігівської області ухвалив рішення, яким підтримав правову позицію прокуратури та повернув у комунальну власність частину приміщення Ніжинського навчально-виховного комплексу (гімназія-школа-сад).

Зверненню до суду передувала перевірка у ході якої встановлено, що у травні 2017 року міське управління освіти всупереч вимог закону уклало договір оренди частини приміщення у діючому навчальному закладі площею 37,5 м² та вартістю 73 тис. грн. із фізичною особою для здійснення підприємницької діяльності.

Реалізуючи конституційні повноваження щодо представництва в суді інтересів держави у сфері охорони дитинства прокуратура звернулася з позовом до господарського суду Чернігівської області про визнання угоди недійсною.

Рішенням суду позов прокурора задоволено у повному обсязі, зобов’язано суб’єкта господарювання звільнити орендоване приміщення та повернути його управлінню освіти.

Довідково: об’єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням (ст. 63 Закону України «Про освіту» у редакції, яка діяла на момент укладення договору).

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2033