Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2018

Захист інтересів держави у сфері охорони дитинства перебуває на постійному контролі органів прокуратури

  

Захист інтересів держави у сфері охорони дитинства є пріоритетом у діяльності органів прокуратури.

З початку 2018 року судами вже задоволено 17 позовів прокурорів про стягнення коштів та повернення майна, на суму 2,8 млн. грн. На розгляді в судах перебуває ще 14 позовів цієї категорії.

Також, значну увагу приділено вивченню стану законності використання земельних ділянок, на яких розташовано дитячі заклади.

Зокрема, як встановлено, місцевими органами освіти та органами місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких перебувають дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади, не вживаються заходи, спрямовані на належне оформлення права постійного користування земельними ділянками.

Враховуючи, що відсутність правовстановлюючих документів на земельні ділянки, на яких розташовано навчальні заклади, створює передумови для зловживань при розпорядженні ними, прокурорами вжито ряд заходів представницького характеру.

Реалізуючи надані законом представницькі повноваження, до суду пред’явлено 15 позовів про визнання бездіяльності місцевих органів влади протиправною, зобов’язання вчинити дії, спрямовані на оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки під будівлями та спорудами навчальних закладів загальною площею понад 90 га вартістю 23 млн. грн.

Наразі судами розглянуто 13 позовів, які задоволено або провадження у яких закрито у зв’язку із добровільним усуненням порушень. 


Прес-служба прокуратури Чернігівської області               

кількість переглядів: 1711