Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2018

За апеляцією прокурора судом ухвалено вирок, яким транспортний засіб, використаний для крадіжки лісу, конфісковано у дохід держави

  

Колегія суддів апеляційного суду області наприкінці квітня за скаргою прокуратури області скасувала в частині вирішення долі речових доказів вирок Бобровицького районного суду, яким жителя району засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України (крадіжка чужого майна).

У судовому засіданні підтверджено вчинення обвинуваченим у жовтні 2017 року крадіжки деревини сосни вартістю понад 1,5 тис. грн., що належить лісництву.

Прокурором у судовому засіданні доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував, що обвинувачений під час правопорушення використовував у якості засобів вчинення злочину власний трактор, за допомогою якого грузив викрадену деревину на причеп.

Апеляційний суд підтвердив правомірність правової позиції обвинувача, та конфіскував, відповідно до п. 1 ч. 9 ст. 100 КПК України, трактор МТЗ-80 разом з причепом у дохід держави.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1982