Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2018

За позовом прокуратури області стягнуто до бюджету понад 100 тис. грн. збитків, завданих злочином

  

Питання повноти стягнення коштів до бюджету є одним з пріоритетів в роботі органів прокуратури області. При цьому прокурорами забезпечується не лише відстоювання у суді поданих позовів, а й контролюється подальший хід виконання судових рішень.

Особлива увага при цьому звертається на виконання вироків суду, якими стягнуто на користь бюджету шкоду, завдану злочинами.

Так, вироком Деснянського районного суду м. Чернігова, винесеним ще у 2015 році, керівник одного з підприємств визнаний винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України - службове підроблення офіційних документів з метою ухилення від сплати податків. Одночасно з винного стягнуто завдані злочином збитки, що виразилися в недоотриманні бюджетом податку на додану вартість в розмірі 1,4 млн грн.

Оскільки рішення суду залишалося невиконаним, реалізуючи повноваження, визначені ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», прокурором вивчено повноту вжитих державним виконавцем заходів, визначених Законом України «Про виконавче провадження», та встановлено ряд порушень щодо неналежного отримання та опрацювання інформації про майновий стан боржника.

За втручання прокурора виявлено належні боржнику дві земельні ділянки у Чернігівському районі, на які держвиконавцем у подальшому накладено арешт. Отримані від реалізації однієї ділянки кошти в сумі понад 100 тис. грн. вже перераховано на відповідні бюджетні рахунки.

Робота з цих питань триває.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1843