Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2018

Апеляційним судом ухвалено вирок, яким винну особу за незаконне придбання та зберігання бойових припасів засуджено до 4 років позбавлення волі

  

Колегія суддів апеляційного суду області всередині травня поточного року за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок Прилуцького міськрайонного суду, яким місцевого жителя за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне придбання та зберігання бойових припасів) звільнено від призначеного покарання у виді 4 років позбавлення волі з випробуванням.

У судовому засіданні підтверджено вчинення обвинуваченим у серпні 2017 року незаконного придбання та зберігання 23 бойових припасів.

Прокурором у судовому засіданні доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував, що обвинувачений раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, в тому числі за незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами. Після звільнення з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став, зловживав спиртними напоями, придбані бойові припаси мав намір у подальшому продати.

Апеляційний суд підтвердив правомірність правової позиції обвинувача про необхідність призначення покарання, яке слід відбувати реально, та засудив обвинуваченого до 4 років позбавлення волі.

       
Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2002