Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2018

Апеляційний суд підтримав позицію прокурора про необхідність посилення покарання за повторне викрадення чужого майна та паспорта

  

Вироком Бахмацького районного суду від 20.02.2018 місцевого жителя визнано винним за ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно), ч. 1 ст. 357 КК України (викрадення офіційного документа з корисливих мотивів), ч. 3 ст. 357 КК України (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом та іншим важливим документом) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 3 роки.

Суд визнав обвинуваченого винним у тому, що у листопаді минулого року у господаря будинку, де він тимчасово проживав, викрав банківську картку, на яку надходила пенсія, а також паспорт та пенсійне посвідчення.

Встановлено, що обвинувачений вже 5 разів притягувався до кримінальної відповідальності, відбував покарання в місяцях позбавлення волі.

За останнім вироком звільнився в серпні 2016 року по відбуттю строку покарання. Нові злочини вчинено у стані алкогольного сп’яніння.
Не погоджуючись з ухваленим вироком, прокурором подано апеляційну скаргу про його скасування через невідповідність призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості.

Під час апеляційного розгляду прокурор довів, що призначене судом покарання не буде сприяти виправленню обвинуваченого та запобіганню вчинення нових злочинів. У сукупності з даними про особу обвинуваченого покарання призначене районним судом є явно несправедливе.

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та призначив обвинуваченому покарання у виді арешту на 6 місяців.

Вирок суду набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1582