Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2018

В прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінар

  

14  червня 2018 року в прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінар на теми «Практичне застосування законодавства при здійсненні наглядової діяльності за додержанням законів при виконанні кримінальних покарань», «Практичне застосування оновленого законодавства при здійсненні представницької діяльності прокурором».

У роботі семінару взяли участь заступник начальника управління - начальник відділу Генеральної прокуратури України, працівники апарату прокуратури області, заступники керівників місцевих прокуратур, прокурори місцевих прокуратур та відділів, відповідальні за вказані напрямки роботи, судді апеляційного, господарського, адміністративного судів Чернігівської області.

Обговорено проблемні питання, які виникають під час впровадження Закону України «Про пробацію» та відповідних змін до Кримінально-виконавчого кодексу України, основні критерії оцінки стану дотримання  законодавства при виконанні покарань у виді позбавлення волі на певний строк, арешту та покарань не пов’язаних з позбавленням волі, а також питання дотримання мінімальних стандартів поводження із в’язнями під час тримання у спеціальних установах Національної поліції.

Враховуючи зміни, внесені до Господарського-процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України, Цивільного-процесуального кодексу України розглянуто також проблемні питання при здійсненні прокурором представництва інтересів держави в суді, у т.ч. у бюджетній сфері, у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Суддями звернуто увагу прокурорів на якість підготовки процесуальних документів, а також на необхідність належного обґрунтування інтересів держави при зверненні з позовними заявами до суду.

Семінар пройшов у формі живого діалогу, у ході якого учасники обговорювали проблемні питання, обмінювались думками та ділились досвідом.    

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1798