Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2018

Вироком суду зловмисників засуджено за незаконні порубки лісу та крадіжку лісоматеріалів

  

Прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами незаконної порубки лісу (ст. 246 КК України) та таємного викрадення чужого майна (ч. 1 ст. 185 КК України).

У судовому засіданні прокурор надав беззаперечні докази, що троє зловмисників, перебуваючи на території лісового фонду Чернігівського районного дочірнього агролісогосподарського  спеціалізованого підприємства «Чернігіврайагролісгосп», умисно, порушуючи встановлений порядок охорони, раціонального використання та відтворення лісу, без лісорубного квитка здійснили незаконну порубку 15 дерев породи дуб.

Також, у лютому поточного року один із зазначених правопорушників у вечірній час із використанням вантажного автомобіля таємно викрав три колоди породи дуб, належних підприємству «Чернігіврайагролісгосп».

Внаслідок таких протиправних дій інтересам державного лісового господарства заподіяно шкоду на суму понад 117 тис. грн.

Вироком суду обвинувачених визнано винуватими у вчиненні інкримінованих злочинів та призначено покарання у виді 2 років обмеження волі одному із правопорушеників та штрафу - двом іншим.

Також судом задоволено цивільні позови прокурора до обвинувачених, якими до місцевих бюджетів сільрад стягнуто завдані збитки.

Робота на вказаному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1898