Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2018

Кримінально-карані «розваги» завершились справедливим покаранням

  

Деснянським районним судом м. Чернігова 31.05.2018 засуджено двох місцевих жителів, один з яких – раніше судимий неповнолітній, за незаконне заволодіння транспортним засобом.

Прокурором доведено, що правопорушники, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, протиправно заволоділи мопедом у спальному районі м. Чернігова. Реалізувавши злочинні дії, юнаки почали по черзі випробувати транспортний засіб, безцільно роз’їжджаючи по місту, проте їх «розваги» було припинено нарядом поліції.

У кримінальному провадженні здобуто достатньо доказів, які покладено в основу обвинувального вироку. Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Враховуючи їх щире каяття, поведінку на стадії досудового розслідування та судового розгляду, до повнолітнього співучасника застосовано покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з іспитовим строком 2 роки. Раніше судимий неповнолітній, з урахуванням того, що злочин ним вчинено у період іспитового строку, отримав покарання у виді позбавлення волі на строк 2 роки 2 місяці.


Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1994