Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2018

На вимогу прокуратури зобов’язано органи місцевого самоврядування привести у відповідність до вимог закону дитячі спортивні майданчики загального користування

   


Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді органами прокуратури області пред’явлено до суду 3 позови про визнання протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування та зобов’язання їх забезпечити належний облік, вентаризацію та паспортизацію об’єктів благоустрою дитячого дозвілля.

Необхідність звернення з позовами вказаної категорії виникло через неналежне утримання органами місцевого самоврядування дитячих майданчиків, які розташовано в місцях загального користування.

Зокрема встановлено, що на території Куликівського та Ріпкинського районів та міста Новгород-Сіверський у місцях проведення дозвілля розташовано більше 5 спортивних або ігрових дитячих майданчиків загального користування вартістю майже 300 тис. грн., технічний стан яких є неналежним.

Водночас органами місцевого самоврядування облік, інвентаризацію та паспортизацію вказаних об’єктів не проведено, що призводить до їх занедбаного стану та створює небезпечні умови для використання.

Наразі судами задоволено 3 позови прокурорів про приведення у відповідність до вимог законодавства функціонування 9 дитячих майданчиків вартістю понад 500 тис. грн.

Довідково: згідно із вимогами Закону України «Про благоустрій населених пунктів» підприємства, установи та організації у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані проводити згідно з планами, затвердженими органами державної влади чи місцевого самоврядування, інвентаризацію та паспортизацію закріплених за ними об'єктів благоустрою. Елементами об’єктів благоустрою є обладнання дитячих, спортивних та інших майданчиків.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1914