Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2018

Правоохоронцями викрито незаконну діяльність підпільного цеху з виробництва фальсифікованої алкогольної продукції відомих торгових марок

  

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області у ході розслідування кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення, зберігання, транспортування та збуту алкогольної продукції з недоброякісної сировини (ч. 3 ст. 204 КК України) викрито діяльність підпільного цеху з виготовлення алкогольних напоїв з використанням брендів відомих торгових марок.

Завдяки скоординованим процесуальним керівником заходам співробітниками органів фіскальної служби встановлено, що на території м. Чернігова в приватному будинку та гаражному приміщенні організовано виробництво алкоголю шляхом змішування спирту невідомого походження з водою та іншими харчовими домішками з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво.

Реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв здійснювалась в пластикових пакетах «bag-in-box, а також пластикових пляшках різного об’єму.

На підставі ухвал суду прокурорами та слідчими за участі працівників оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області проведено 10 обшуків на території міст Чернігів, Мена, Бровари та смт Козелець за результатами яких виявлено та вилучено із незаконного обігу 1,6  тон спирту, 12,2 тон фальсифікованих елітних алкогольних напоїв («Chivas»,  «Kvint», «Jim Beam»,  «Grey Goose», «Absolut Vodka», «Jack Daniel’s» інші) та обладнання для масового виробництва сурогату.

Всього вилучено майна на суму понад 4 млн грн, в тому числі підакцизних товарів на суму 3 млн. грн.

Уcтановлено, що виготовлена з порушенням встановлених технологічних норм продукція реалізовувалася на території Київської та Чернігівської областей в роздріб та оптом.

На даний час досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини вчиненого кримінального правопорушення.

 


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1809