Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2018

Прокуратурою вжито заходів до усунення порушень законодавства у сфері охорони об’єктів природно-заповідного фонду

   

Встановлено, що Указом Президента України від 20.08.1996 № 715/96 «Про оголошення територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення» на території с. Ядути Борзнянського району створена гідрологічна пам’ятка природи  загальнодержавного значення «Озеро Трубин» площею 40 га.

Водночас, з’ясовано, що з моменту утворення вказаного об’єкта природно-заповідного фонду, у порушення вимог Земельного кодексу України, Законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про землеустрій», органом місцевого самоврядування законодавчі обов’язки із вчинення дій щодо замовлення проекту землеустрою, організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду, а також здійснення контролю за його використанням, не вчинено.

З метою усунення порушень прокурор звернувся з позовом до суду з вимогою зобов’язати територіальні органи місцевого самоврядування вжити відповідні заходи з визначення меж заказника на місцевості.

Зважаючи на обґрунтованість позовних вимог та надані докази Чернігівський окружний адміністративний суд 01.08.2018 позов прокурора задовольнив у повному обсязі та зобов’язав сільську раду забезпечити проведення робіт, направлених на розробку технічної документації із визначенням на місцевості меж гідрологічної пам’ятки природи «Озеро Трубин».

Подальша робота на вказаному напрямку триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2086