Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2018

На вимогу прокурора скасовано судове рішення та з приватної власності витребувано комерційну нерухомість площею 450 м2

  

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на захист економічних інтересів держави та територіальних громад, зокрема у сфері державної та комунальної власності.

Так, вивченням судового рішення, винесеного одним з районних судів області та розміщеному в Єдиному державному реєстрі судових рішень  встановлено, що за фізичною особою визнано право власності на об’єкт комерційної нерухомості – ангар площею 450 м2 за набувальною давністю, тобто внаслідок відкритого володіння вказаним майном понад 10 років.

Приймаючи рішення суд не перевірив обставини набуття речових прав на цю нерухомість фізичною особою-позивачем, не отримав дані про сплату ним відповідних платежів до бюджету та інших, необхідних для прийняття законного рішення, відомостей.

За таких обставин, за втручання прокуратури області в порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» ініційовано вступ у розгляд вказаної справи шляхом внесення апеляційної скарги. За результатами її розгляду Апеляційним судом Чернігівської області рішення суду І інстанції скасовано.

Виконуючи дане рішення, за ініціативи прокуратури області, державну реєстрацію права приватної власності на комерційну нерухомість скасовано.

Загалом, з початку поточного року у сфері державної та комунальної власності органами прокуратури Чернігівської області заявлено позовів більше ніж на 30 млн. грн., з яких судами вже задоволено 38 на суму 15 млн. грн. Реально виконано рішень, що набрали законної сили, на 6 млн. грн.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2007