Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2018

Прокуратурою області до суду направлено кримінальне провадження за фактом несплати понад 1 млн грн податку на прибуток підприємства

  

Під процесуальним керівництвом покуратури області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків у значних розмірах та службового підроблення документів (ч. 1 ст. 366,   ч. 1 ст. 212 КК України).

Як встановлено, у 2015-2017 роках заступник директора одного з чернігівських підприємств, з метою заниження об’єкту оподаткування, вносив недостовірні дані до бухгалтерського та податкового обліку щодо придбання великої рогатої худоби та пшениці у фізичних осіб, які на дату виплати готівки були померлі.

У результаті таких дій державним інтересам завдано збитки на суму понад 1 млн грн, що більше ніж у 1000 разів перевищує встановлений законом неоподаткований мінімум доходів громадян та є значнимрозміром.

Зібраними доказами вина директора підтверджена у повному обсязі, у зв’язку з чим обвинувальний акт направлено до суду.

З метою забезпечення відшкодування заподіяних державі збитків прокурором заявлено цивільний позов про стягнення коштів на загальну суму 1,2 млн грн.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2266