Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2018

За втручання прокуратури судом скасовано рішення місцевої ради щодо передачі в користування 330 га сільгоспугідь вартістю 7,3 млн грн

  

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на захист інтересів держави у сфері землекористування.

У ході проведення вивчень у вказаній сфері встановлено, що рішенням однієї із місцевих рад Корюківського району, з перевищенням своїх владних повноважень, прийнято рішення про передачу в управління суб’єкту господарювання неуспадкованих земельних ділянок (паїв) загальною площею 330 га вартістю 7, 3 млн грн.

На підставі вказаного рішення у серпні 2016 року між органом самоврядування та господарюючим суб’єктом укладено договір на управління спадщиною, за яким передано земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Фактично укладення договору спрямовано на обробіток земель підприємством та отримання ним прибутку, а не для утримання та збереження земель.

З метою захисту інтересів держави у сфері землекористування прокурор звернувся з позовом до суду. Господарський суд Чернігівської області, оцінивши  надані сторонами докази, позовні вимоги прокурора задовольнив.

Наразі незаконне використання 330 га сільгоспугідь вартістю 7,3 млн грн припинено.

Подальша робота з цих питань триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1787