Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2018

За участі прокурора господарський суд зобов’язав лісокористувача відшкодувати понад 40 тис грн збитків, завданих незаконною порубкою дерев

  

Органами прокуратури області проводиться системна робота, спрямована на протидію правопорушенням у сфері лісокористування та стягнення заподіяних державі збитків.

Так, згідно норм Лісового кодексу України, організація і забезпечення охорони та захисту лісів, зокрема від незаконних лісопорубок, покладається на постійних лісокористувачів.

Як встановлено, в межах земельної ділянки лісового фонду, наданої в постійне користування одному з постійних лісокористувачів, на території Батуринської міської ради скоєно незаконну порубку 19 дерев породи «вільха чорна» чим, згідно розрахунку спеціалістів Держекоінспекції у Чернігівській області, завдано понад 40 тис грн збитків.   

З метою відшкодування шкоди прокуратурою направлено позов до суду.

За активної участі прокурора, судом визнано факт порушення постійним лісокористувачем вимог природоохоронного законодавства та констатовано неналежне виконання відповідачем обов’язку щодо здійснення заходів з охорони лісів від незаконних рубок. Як результат – рішенням суду позов задоволено повністю та зобов’язано лісокористувача відшкодувати понад 40 тис грн завданої шкоди.

Подальша робота з цих питань триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1875