Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2018

За втручання прокуратури області поновлено права в’язнів

  

Прокуратурою Чернігівської області підвищену увагу приділяється стану дотримання законодавства про попереднє ув’язнення в Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор».

В ході вивчення питання якості медичного обслуговування в’язнів до прокурора звернулася група осіб із заявою про незадовільне лікування, бездію персоналу, що зумовило активну форму протесту у виді голодування.

Крім того, цю ж інформацію розповсюджено однією з соціальних мереж та ЗМІ.

З даного приводу працівниками прокуратури області проведено перевірку, у ході якої встановлено, що четверо ув’язнених Чернігівського СІЗО відмовилися від вживання їжі через відсутність в установі лікарських засобів, що призводить до порушення схем лікування захворювання на туберкульоз та може негативно вплинути на ефективність лікування загалом.

Перевірка засвідчила, що надання необхідної кваліфікованої медичної допомоги взятим під варту особам, які тримаються у Чернігівському СІЗО, в повному обсязі не забезпечено. Саме це є причинами виникнення надзвичайної події.

Ситуація, що склалася є певною мірою наслідком неузгоджених дій новоствореної у ході реформи структури – філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» та адміністрації СІЗО.

Реагуючи на це, прокурором внесено низку документів реагування як на місцевому рівні, так і на рівні структури апарату Міністерства юстиції України з метою застосування заходів відомчого контролю.

Як результат, в’язні отримали необхідні препарати, їх додатково обстежено в профільному лікувальному закладі, надано відповідні рекомендації.

Голодування припинено.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2567