Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2018

Завершено досудове розслідування щодо осіб, які намагалися контрабандою перемістити 115 банок з вибуховою речовиною

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури області, слідчим відділом УСБУ у Чернігівській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання та зберігання вибухових речовин, а також закінченого замаху на їх контрабанду за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України).

Встановлено, що два громадянина, будучи водіями рейсового автобусу міжнародного сполучення, перебуваючи на автовокзалі м. Вінниця, погодились на пропозицію невстановленої досудовим слідством особи та за грошову винагороду у розмірі 200 доларів США перемістити до Російської Федерації 115 банок з вибуховою речовиною – порохом.

З вказаною метою обвинувачені помістили банки з вибуховою речовиною до конструктивної порожнини підлоги автобусу, де зберігали їх протягом слідування автобусу до пункту пропуску «Сеньківка».

У зоні митного контролю міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Сеньківка», під час огляду, правоохоронці виявили та вилучили вибухові речовини.

Наразі досудове розслідування стосовно правопорушників завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкції інкримінованих статей передбачають покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1989