Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2018

Водій зернозбирального комбайну здійснив наїзд на 17 - річну дівчину та залишив її без допомоги

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286      КК України) та залишення особи в небезпеці (ч. 1 ст. 135 КК України).

Подія трапилась у Ріпкинському районі у серпні цього року.

Як з’ясувалося, обвинувачений, рухаючись по автодорозі за кермом зернозбирального комбайну, неправильно оцінив дорожню обстановку та перед зміною напрямку свого руху не вжив заходів щодо зменшення швидкості, внаслідок чого здійснив наїзд на неповнолітню дівчину, яка перебувала біля лівого краю проїзної частини.

Здійснивши наїзд на потерпілу, обвинувачений не зупинив керований ним зернозбиральний комбайн та на місці пригоди не залишився. Усвідомлюючи, що неповнолітня перебувала у небезпечному для життя стані та була позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження, не вжив заходів для надання їй першої медичної допомоги.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпіла отримала ряд тяжких тілесних ушкоджень, від яких померла.

Наразі досудове розслідування стосовно обвинуваченого завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: дії, передбачені ч. 2 ст. 286 КК України караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1542