Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

Органи прокуратури виявили порушення прав дітей при організації харчування у навчальних закладах Менського району

  

Менською місцевою прокуратурою за результатами вивчення рішень місцевих рад установлено факт порушення вимог законодавства щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей малозахищених верств населення однією з сільських рад Менського району Чернігівської області.

Незабезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям» безкоштовним харчуванням в закладі дошкільної освіти сільської ради суперечить вимогам ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту», якою встановлено пільгові умови в оплаті за харчування вихованців цієї категорії.

Реагуючи на виявлені порушення прав неповнолітніх, місцевою прокуратурою до Чернігівського окружного адміністративного суду заявлено адміністративний позов про визнання бездіяльності сільської ради незаконною та зобов’язання вчинити дії, спрямовані на забезпечення дітей безкоштовним харчуванням.

Загалом, упродовж поточного року ювенальними прокурорами заявлено 7 позовів зазначеної категорії, 3 з яких вже розглянуто та задоволено. Наразі судами поновлено права 11 неповнолітніх на безкоштовне харчування в закладах освіти.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1572