Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2019

Регіональна прокуратура відреагувала на факт передачі в оренду цілісного майнового комплексу КП «Ліки України» вартістю понад 148 млн грн

  

У засобах масової інформації широко обговорюється питання правомірності передачі Управлінням комунального майна Чернігівської обласної ради в оренду одному з товариств цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Ліки України», вартість активів якого складає  понад 148 млн грн, у т.ч. вартість майна підприємства, що передається в оренду – 82,7 млн грн.

Реагуючи на публікації у ЗМІ та звернення, які надішли до відомства, прокурорами вивчено обставини передачі цілісного комплексу КП «Ліки України» в оренду приватній структурі.

З’ясовано, що укладення правочинів здійснено усупереч вимогам Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оренду державного та комунального майна», що, у свою чергу, створило загрозу припинення діяльності одного з найприбутковіших підприємств обласної ради - Комунального підприємства «Ліки України».

Як результат, регіональною прокуратурою до Чернігівського окружного адміністративного суду подано заяву про вступ у справу за позовом групи  депутатів Чернігівської обласної ради про визнання протиправними та скасування окремих рішень обласної ради від 28.03.2018, якими врегульовано порядок передачі комунального майна в оренду.

Крім того, з метою поновлення права територіальної громади володіти, економічно та ефективно користуватися і розпоряджатися на свій розсуд і в своїх інтересах майном, що належить їй, прокурором подано позов до Господарського суду Чернігівської області про визнання наказів Управління комунального майна Чернігівської обласної ради, а також укладених на їх підставі договорів оренди та купівлі-продажу оборотних матеріальних засобів недійсними.

Водночас, оцінку діям окремих службових осіб, причетних до видання наказів та підписання угод буде надано в ході розслідування вже розпочатого регіональною прокуратурою кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Питання захисту майнових інтересів держави при передачі в оренду цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Ліки України» перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1572