Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2019

Судитимуть за розбійний напад, спрямований на заволодіння майном у сумі 800 тисяч рублів

  

Прокуратурою Чернігівської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно особи, дії якої органом досудового розслідування кваліфіковано як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, вчинений за попередньою змовою групою осіб, спрямований на заволодінням майном у великих розмірах (ч. 4 ст. 187 КК України), та незаконне  придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Встановлено, що у травні минулого року обвинувачений, діючи за попередньою змовою з трьома невстановленими особами, із корисливих мотивів, з метою заволодіння чужим майном, прибули до двору будинку, у якому проживав потерпілий.

Помітивши припаркований у дворі будинку автомобіль, у якому на місці водія знаходився сам потерпілий, чоловіки підійшли до авто та розбили у ньому скло. Погрожуючи застосуванням насильства шляхом демонстрації предмета, схожого на пістолет, дістали з салону автомобіля сумку, у якій знаходилися грошові кошти в сумі 800 тис рублів.

Заволодівши грошовими коштами, зловмисники залишили місце вчинення злочину.

Крім того, у ході проведення обшуку автомобіля, яким користувався чоловік, вилучено перероблений саморобним способом шумовий пістолет, який відповідно до висновку судової балістичної експертизи є короткоствольною гладкоствольною вогнепальною зброєю.

Наразі обвинувальний акт стосовно фігуранта направлено до суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1431