Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2019

Правоохоронцями викрито чергові факти виробництва фальсифікованої алкогольної продукції відомих торгових марок

  

Правоохоронцями викрито чергові факти виробництва фальсифікованої алкогольної продукції відомих торгових марокЗа процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області, у ході розслідування кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення, зберігання, транспортування та збуту алкогольної продукції з недоброякісної сировини (ч. 3 ст. 204 КК України) викрито діяльність з незаконного виготовлення алкогольних напоїв з використанням брендів відомих торгових марок.

Як з’ясувалося, на території одного з домогосподарств міста Чернігова, в гаражному приміщенні налагоджено незаконне виготовлення алкогольних напоїв у тарі «bag-in-box». Також приміщення використовувалось для накопичення партій спирту та зберігання фальсифікату. Виготовляли алкоголь під виглядом продукції «Пшенична», «Kvint», «Absolut», «Jack Daniel’s» та інші.

У ході досудового розслідування кримінального провадження, проведено    2 обшуки, у ході яких виявлено та вилучено 2300 л спирту, пластикові ємності із залишками рідини з характерним запахом спирту, автомобіль та інше. Всього вилучено ТМЦ на суму 937 тис грн.

Уcтановлено, що виготовлена з порушенням встановлених технологічних норм продукція реалізовувалася на території м. Києва та Чернігівської області, в роздріб та оптом.

Крім того, у кримінальному провадженні за аналогічним фактом,  в ході проведеного 9 квітня обшуку вилучено 590 л незаконно виготовлених алкогольних напоїв, 130 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку та з маркуванням «duty free», а також автомобіль, який використовувався для здійснення незаконної діяльності.

Всього вилучено ТМЦ на суму 626 тис грн.

На даний час досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини вчинених кримінальних правопорушень.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1556