Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

За апеляційною скаргою прокурора чоловіка, який представлявся працівником правоохоронних органів та вчиняв розбійні напади, засуджено до 7 років позбавлення волі

  

За апеляційною скаргою прокурора колегія суддів Чернігівського апеляційного суду скасувала у зв’язку з м’якістю призначеного покарання вирок Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області, яким жителя міста Прилуки засуджено до 4 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Судом було встановлено, що раніше судимий чоловік, з метою заволодіння чужим майном, здійснював напади на перехожих у м. Прилуки. Представившись працівником правоохоронних органів, чоловік погрожував потерпілим ножем, після чого відкрито заволодівав їх майном.

У лютому минулого року зловмисник вчинив два розбійних напади.

У ході судового розгляду прокурор довів його вину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 353 КК України(самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненням суспільно-небезпечного діяння, ч. 1 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи) та ч. 2 ст. 187 КК України (ті самі дії, вчинені особою, яка раніше вчинила розбійний напад) та не погодившись з призначеним судом першої інстанції покаранням подав апеляційну скаргу.

В суді апеляційної інстанції прокурор відмітив, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував характер і ступінь тяжкості скоєних злочинів, особу обвинуваченого, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення, у тому числі, й тяжких корисливих злочинів, відбував покарання в місцях позбавлення волі, однак на шлях виправлення не став та знову вчинив нові умисні злочини.

Вказані обставини не давали підстав суду призначати покарання нижче від найнижчої межі за санкцією ч. 2 ст. 187 КК України.

Відтак, апеляційний суд підтвердив обґрунтованість правової позиції    прокурора та засудив обвинуваченого до 7 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 
 
кількість переглядів: 1431