Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2019

За позовом прокурора сільську раду зобов’язано визначити перелік об’єктів, на яких злісні неплатники аліментів відбуватимуть суспільно корисні роботи

  

Прокурором в судовому засіданні доведено протиправність бездіяльності одного з органів місцевого самоврядування при зволіканні у виконанні обов’язку визначення місця та виду робіт, які мають виконувати особи, притягнуті до адміністративної відповідальності.

Як повідомлялося раніше, за результатами вивчення стану додержання законодавства про адміністративні правопорушення при притягненні до відповідальності осіб, які не сплачують аліментів, прокурорами виявлено низку порушень.

Внаслідок недотримання Порядку виконання стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, винні особи фактично уникали відповідальності через відсутність об’єктів, на яких мали б працювати.

За позовом прокурора у відповідному судовому засіданні досліджено причини зволікання в ухваленні рішення органом місцевого самоврядування та визнано таку бездіяльність протиправною.

За аргументованої позиції прокурора порушення усунуто. Виконання заходу примусу контролюється.

Довідково: змінами, внесеними до чинного законодавства, посилено відповідальність злісних неплатників аліментів. У2018 році запроваджений такий вид адміністративного стягнення, як суспільно корисні роботи. За виконання суспільно корисних робіт порушнику нараховується плата, яка в подальшому перераховується на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби задля погашення заборгованості.

 

 Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 1258