Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2019

За втручання прокурора місцевий бюджет Борзнянської міської ради поповнився на майже 100 тис грн

  

Примусове виконання рішень судів є завершальною стадією судового провадження. Своєчасне та повне їх виконання спрямовано не лише на поновлення інтересів держави, а й підвищення довіри до системи правосуддя.

Органами прокуратури області забезпечується контроль за виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурора з метою їх якнайшвидшого та повного виконання з одночасним додержанням вимог законодавства усіма учасниками виконавчого провадження та посадовими особами органів державної виконавчої служби.

Так, рішенням господарського суду Чернігівської області від 05.03.2018 задоволено позов заступника прокурора області в інтересах держави в особі міської ради до фізичної особи-підприємця про стягнення майже 100 тис грн збитків у вигляді упущеної вигоди, завданих використанням земельної ділянки без правовстановлюючих документів.

Після набрання вказаним судовим рішенням чинності виконавчий документ у даній справі направлено на примусове виконання до одного з територіальних підрозділів Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, яким 10.09.2018 відкрито виконавче провадження.

Зважаючи на тривалий строк виконання судового рішення, регіональною прокуратурою в порядку, визначеному Законом України «Про виконавче провадження», 15.05.2019 проведено вивчення повноти вжитих держвиконавцем заходів щодо стягнення коштів до місцевого бюджету.

Як результат, того ж дня боржником погашено залишок боргу в сумі 80,5 тис грн, а тому 16.05.2019 винесено постанову про закінчення виконавчого провадження.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 
 
кількість переглядів: 1410