Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

За втручання прокурора у договір на проведення капітального ремонту автомобільної дороги включено положення про гарантійний термін виконаних робіт

  

Органами прокуратури області звертається особлива увага на питання законності використання коштів, виділених на ремонт автомобільних доріг.

У ході реалізації повноважень, визначених ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» встановлено, що однією з сільських рад Ніжинського району та суб’єктом господарювання 28.08.2018 укладено договір на капітальний ремонт проїзної частини автомобільної дороги комунальної власності вартістю майже 900 тис грн. Водночас, укладеною угодою не передбачено гарантійного строку виконаних за бюджетні кошти ремонтних робіт.

За таких обставин прокурор звернувся до суду з позовом про внесення змін до договору будівельного підряду в частині включення положення про гарантійний термін виконаних робіт.

Обґрунтовуючи позовні вимоги прокурор зазначив, що проведення ремонтних робіт без встановлення гарантійного терміну не створює у підрядника зацікавленості в їх належній якості та тривалій експлуатації дорожнього покриття, що може призвести до його швидкого руйнування та зумовленої цим систематичної потреби у виділенні додаткових бюджетних асигнувань, спрямованих на відновлення належного стану автомобільних доріг, що, безумовно, не сприяє забезпеченню потреби у створенні якісної та безпечної транспортної інфраструктури.

Усвідомлюючи вмотивованість позову, у ході розгляду справи між органом  самоврядування та суб’єктом господарювання укладено додаткову угоду про встановлення 10-річного гарантійного строку на ремонт проїзної частини дороги.

За таких обставин, Господарським судом Чернігівської області винесено ухвалу про закриття провадження у справі за відсутності предмету спору.

Подальша робота з цих питань триває.
 
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1651