Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

У прокуратурі Чернігівської області обговорено практику Європейського суду з прав людини

Задля підвищення кваліфікації прокурорів у регіональній прокуратурі проведено навчальний семінар на тему: «Особливості застосування практики Європейського суду з прав людини під час здійснення нагляду за додержанням законів щодо надання медичної допомоги затриманим, особам, узятим під варту, та засудженим».
На запрошення прокурора області Володимира Комашко участь у семінарі взяли науковці Національної академії прокуратури України, представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, керівники управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації та комунальних лікувально-профілактичних закладів області, спеціалісти з профілактики та лікування найбільш поширених у місцях несвободи захворювань, члени спостережних комісій та громадських організацій, які опікуються питаннями медичного обслуговування в’язнів, керівництво філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Чернігівській області, а також представник Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини в області.
Під час навчального заходу керівники місцевих прокуратур, прокурори отримали відповіді на питання, що стосуються наглядової діяльності та знання, необхідні для належного виконання покладених завдань.
Одночасно обговорено низку проблемних питань, пов’язаних з реалізацією реформи у сфері охорони здоров’я в системі Державної кримінально-виконавчої служби України.
Учасниками семінару докладно опрацьовано зміст конкретних рішень Європейського суду з прав людини, ухвалених внаслідок порушень конституційних прав в’язнів на медичну допомогу та належні умови тримання в місцях несвободи.
З урахуванням практики Суду, думки науковців та фахівців у сфері охорони здоров’я, стану наглядової діяльності роботу прокурорів і надалі буде спрямовано на забезпечення безумовного реагування на порушення законодавства та поновлення прав в’язнів.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1599