Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2019

Місцевий житель поніс покарання за з’їдений бюлетень для голосування

  

Вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова від 25.06.2019 обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 158-1 КК України, а саме у приховуванні виборчого бюлетеня.

Прокурором Чернігівської місцевої прокуратури в судовому засіданні доведено, що перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, 21.04.2019 чоловік прибув до приміщення однієї з виборчих дільниць м. Чернігова та отримав у члена дільничної виборчої комісії виборчий бюлетень.

В подальшому чоловік зайшов до кабіни для таємного голосування та сховав бюлетень до кишені куртки, а шматок шпалер, який заздалегідь приготував та приніс з собою, він намагався вкинути до урни для голосування. 

На виході з приміщення для голосування виборця було зупинено членами дільничної виборчої комісії. Горе виборець нічого кращого не зміг придумати, як з’їсти свій бюлетень, що і зробив.

В судовому засіданні обвинувачений свою провину у вчиненні злочину визнав повністю та зазначив, що так вчинив, бо не хотів голосувати за жодного з кандидатів.

Вироком суду його засуджено до покарання у виді штрафу у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів громадян, що становить 2550 гривень.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1854